Tedenski obvestilnik za umetnost in kulturo Kulturcajt je projekt Študentskega uvajalnega tutorstva na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, v sodelovanju z Društvom študentov umetnostne zgodovine Slovenije Kunsthsiterik  in je bil s strani Matica Ferlana, idejnega očeta projekta, ustanovljen v študijskem letu 2017/18. Delujemo s podporo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Oddelka za umetnostno zgodovino ter sponzorstvom Turizma Ljubljana. Kot zunanji partner z nami sodeluje Facebook portal Insight-er Mihe Colnerja.

Ekipa Kulturcajta ažurno spremlja dogajanje na področju umetnosti, filma, gledališča in glasbe, bdimo nad novimi objavami strokovne literature s področja umetnosti, najavljamo simpozije, okrogle mize, predavanja, obveščamo o natečajih, razpisih, delavnicah in ekskurzijah.

Kulturcajt je sprva deloval samo kot e-mail novičnik. Naročniki so se na adremo lahko prijavili in vsako nedeljo dobivali zanimiv in kvaliteten izbor dogodkov na kulturno-umetniški sceni, ki se bodo odvijali v naslednjem tednu. S postavitvijo spletne strani pa našo dejavnost še nadgrajujemo, saj bo izbor dogodkov moč vsakokrat prebrskati tudi preko iskalnih filtrov. E-mail obveščanje še vedno ostaja pomemben del Kulturcajta, le da po novem naročniki na svoje naslove prejmejo samo “jagodni izbor” tedenskega dogajanja, širšo ponudbo pa imajo na voljo na naši spletni strani, ki zaradi preglednega dizajna omogoča preprosto in jasno uporabniško izkušnjo.

Z zbranimi podatki naročnikov ravnamo po Internem pravilniku o varovanju osebnih podatkov društva Kunsthisterik, ki je usklajen z veljvanimi nadrednimi akti.